Cornell Metodu İle Etkili Not Tutma

 CORNELL METODU İLE ETKİLİ NOT TUTMA
 

CORNELL METODU İLE ETKİLİ NOT TUTMA

Cornell Metodu, 1940’lı yıllarda Amerika’da bulunan Cornell Üniversitesi’nde Profesör Walter Pauk tarafından geliştirilen bir not tutma yöntemidir. Çoğu yerde Cornell Not Tutma Tekniği olarak da bilinir. Cornell metodu, bir türlü hızına yetişemediğiniz anlatıcıyı yakalayarak etkili biçimde not tutmayı sağlıyor.

Cornell Metodunu önemli kılan nedir?

Cornell Metodu bir çok eğitim faaliyetinde kullanılsa da özellikle üniversite öğrencileri için geliştirilmiş bir yöntemdir. Not alan kişinin aktif bir öğrenme sürecinde olmasını sağlayarak düzenli not almasına olanak tanıyor. Cornell Metodu, öğrencilerin sınav döneminde zamandan tasarruf sağlayarak vize ve final çalışmalarında üniversite öğrencilerine kolaylık sağlamaktadır.

Cornell Metodunu ile Nasıl Not Tutulur?

Yukarıda resimde de görüldüğü gibi sayfayı üç parçaya bölüyoruz.

1 Numaralı bölüm notları alacağınız yerdir. (Ayrıntılar)

2 Numaralı bölüm ise ipuçları ve kısaltmaları yazacağınız yerdir. (Kısaltmalar)

3 Numaralı bölüm ise özet olarak yazacağınız yerdir. (Özet)

Ders sırasınca öğrenci 1 numaralı taraftaki ana bölüme notları alıyor, 2 numaralı bölüme; sembolleri, kısaltmaları, cümleleri yazıyor. 3 numaralı bölüme ise; En önemli noktaları, ana noktaları ve konuyu özet bölümüne yazıyorsunuz. Bu şekilde Sayfanın sağına alınan notlar gözden geçirilip sol tarafa bu bilgileri hatırlatan kelime soru şekil gibi bilgiler giriliyor. Sonrasında sağ taraf kapatılarak, sol taraftaki kelimelerden notlar hatırlanmaya çalışılıyor. Bu şekilde gözden geçirilip analiz edilen notlar arasına organizasyon sağlanmış oluyor. Böylelikle de zaman ve çaba tasarrufu sağlanmış oluyor.

Ömer AKTÜRK (Uzm.Psikolojik Danışman / Öğrenci Koçu-BURSA)

ÖMER AKTÜRK MAVİ AĞAÇ PSİKOLOJİ’DE..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat